Intesa Sanpaolo Bank vine cu două noi produse de finanţare pe segmentul creditelor ipotecare, unul cu rată de dobândă mixtă şi creditul verde

Autor: Mircea Nica 25.05.2023

Intesa Sanpolo Bank România, subsidiara din România a grupului bancar italian Intesa Snapaolo îşi diversifică oferta de finanţare pe segmentul creditelor ipotecare, prin lansarea a două noi produse: creditul cu rată de dobândă mixtă şi creditul verde, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

„Venim în întâmpinarea nevoilor clienţilor nostri şi în această perioadă caracterizată prin volatilitate şi costuri ridicate de finanţare. Astfel le oferim soluţii practice pentru a-şi achiziţiona locuinţa dorită, dar şi posibilitatea de a avea predictibilitatea costurilor implicate. Totodată, ne-am asumat încurajarea investiţiilor sustenabile şi suntem alături de clienţii nostri care înţeleg beneficiile pe termen lung ale achiziţionării unei locuinţe eficiente energetic, respectiv un mediu înconjurător mai curat şi costuri mai mici la plata utilităţilor. În plus, clienţii băncii se bucură de discounturi importante la rata de dobândă sau comisioane,“ a menţionat Dan Grigoriu, director general adjunct şi şef divizia retail din cadrul Intesa Sanpaolo Bank Romania.

Intesa Sanpaolo Bank susţine că urmează strategia ESG (environmental, social, governance) la nivel de Grup, acordă o atenţie deosebită mediului înconjurător şi identifică soluţii pentru a susţine clienţii băncii să facă alegeri inteligente, cu impact minim asupra mediului. Astfel, Creditul verde este destinat clienţilor care doresc să achiziţioneze imobile eficiente energetic, adica locuinţe încadrate în clasa A de eficienţă energetică.

Produsul oferă viitorilor proprietari o rată de dobândă şi mai mică de la 6,50% pentru primii 3 ani, respectiv IRCC Ă 2,10%, începând cu anul 4, în situaţia încasării venitului în cont ISPRO. Comisionul de analiză pentru ambele produse este zero Lei, dacă clientul deţine sau intenţionează să achiziţioneze unul dintre pachetele tranzacţionale din oferta curentă a bancii.