Fraţii Gîvan din Bistriţa-Năsăud au ajuns la afaceri de 11,5 mil. euro cu firma de construcţii Amicii Building

Autor: Laurentiu Cotu 25.05.2023

Amicii Building, o companie de construcţii din lo­calitatea Tiha Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, deţi­nută de fraţii Ionuţ Gîvan, Nicolaie Gîvan şi Adrian Gîvan, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 56,7 mil. lei (11,5 mil. euro), în uşoară creştere, de a­proximativ 2% faţă de anul anterior, po­tri­vit calculelor ZF făcute pe baza da­telor disponi­bile pe site-ul Minis­terului Finanţelor. 

Compa­nia a avut anul trecut un profit net de 3,7 mil. lei (752.000 de euro), în scădere cu 14% faţă de anul pre­cedent, când Amicii Buil­ding au obţinut un câştig net de 4,3 mil. lei (876.000 de euro), conform datelor pu­blice. Compania a avut în 2022 un nu­măr mediu de 101 de angajaţi.

Amicii Building are în portofoliu mai multe case con­strui­te, amenajări exteri­oa­re, iar în prezent se ocupă de diverse etape de construcţie pen­tru clădiri univer­sitare, blocuri de locuinţe, hoteluri, hale in­dus­triale, săli de evenimente, şcoli şi grădiniţe, săli de sport. Din portofoliul Amicii Building fac parte hotelul Pano­ramic din Colibiţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, mai multe şcoli, că­mine, săli de evenimente, hale pe structură metalică.