ZF Private Health. Anca Fodulu, manager de operaţiuni la Emerald: Am deschis la Iaşi a doua clinică cu 3 mil. euro şi urmează alte şase clinici în oraşele mari din ţară

Autor: Mirabela Tiron 26.05.2023

Centrul medical Emerald din Bucureşti, parte a grupului Sofmedica, a deschis a doua clinică la Iaşi, o  investiţie de 3 milioane de euro şi are în plan alte şase clinici în oraşele mari din ţară.

„Am înregistrat o creştere cu 50% în T1 ca urmare a includerii unor servicii noi, pe parte de neurologie, tehnologii noi, dezvoltarea segmentului de imagistică CT şi a terapiei prin stimulare magnetică transcraniană. Am introdus imagistica prin CT la începutul anului trecut pentru a completa paleta de investigaţii imagistice pe cardiologie şi oncologie“, a spus  Anca Fodulu, manager de operaţiuni la Emerald, în cadrul emisiunii ZF Private Health.

Emerald acoperă mai multe spe­cialităţi clinice şi imagistice, dar accentul este pus pe diagnostic cardiovascular, neurologic şi oncologic, clinica fiind dotată cu echipamente de imagistică.

„Am deschis un centru nou la Iaşi, investiţia a fost de 3 milioane de euro,  vom merge tot pe cardiologie, neurologie, onco­logie, cu suport imagistic şi parte de genetică. Noul centru se află în Palas Campus. Cu Iaşi  am avut o legătură în­cepută în 2018, am avut mulţi pacienţi din Iaşi care se adresau clinicii din Bucureşti, aşa am deschis acest centru. Este foarte importantă echipa medcială care va fi în acest centru“. Ea spune că echipa este formată din 20 de medici la Iaşi.

Emerald a finalizat anul trecut cu afaceri de 2 mil. euro şi anul acesta esti­mează o cifră de afaceri de 3,7 mil. euro prin dezvoltarea centrului  din Bucureşti şi adăugarea noului centru din Iaşi.

„Investiţia în dezvoltare în următorii ani este de 30 de mil. euro în  6 centre, deja am început să lucrăm la deschiderea celui de-a al treilea centru, din Timişoara,  la începutul anului viitor sperăm să deschidem următorul centru urmând ca până în 2028 să deschidem încă 6 centre“. La Timişoara investiţia se va ridica tot la 3 milioane de euro, focusul fiind tot pe cardiologie, neurologie şi oncologie.“

„Finanţarea este asigurată de către bănci şi din surse proprii.

„Emerald îşi propune să deschidă noi centre medicale în oraşele centre universitare şi  să ofere acces pacienţilor la investigaţii complexe“.

Compania are peste 60 de medici cardiologi, neurologi, pe imagistică şi alte specialităţi conexe.

„Lărgirea echipei este o priortate pentru noi prin atragerea de noi specialişti. Dezvoltăm componentă ştiinţifică, ne referim la participări la congrese naţionale, internaţionale, organizarea de webinarii, prezentarea de cazuri în diferite evenimente, implicarea în studii clinice“.

Pacienţii au acces la serviciile medicale şi cu bilet de trimitere,  10-15% din cifra de afaceri a Emerald reprezintă decontările de la Casa de Sănătate. SofMedica Group este un grup de companii din  domeniul medical, care activează  din 1994 în mai  multe ţări din Europa, printre care Grecia, Ungaria, Bulgaria, Cipru şi România. Acţionar este Georgios Sofianos, cetăţean de origine greacă, potrivit datelor publice, care este şi CEO-ul companiei.


ZF Private Health. Un proiect realizat de Ziarul Financiar  cu sprijinul Băncii Transilvania şi al reţelei de sănătate Regina Maria, care include emisiuni săptămânale pe teme de sănătate. Emisiunile vor aduce la aceeaşi masă jucători din piaţa de sănătate privată de la nivel naţional.