ZF/iBanFirst Regional Business Summit, ediţia a II-a. Barnabás Kornél Tóth - Head of Business Development Chameleon Smart Home: Parteneriatele sunt foarte importante. În cazul nostru, fără parteneriate este imposibil să cucereşti o piaţă.

Autor: Mircea Nica 25.05.2023

Parteneriatele sunt foarte importante. În cazul nostru, fără parteneriate este imposibil să cucereşti o piaţă, a spus Barnabás Kornél Tóth - Head of Business Development Chameleon Smart Home în cadrul Conferinţei ZF/iBanFirst Regional Business Summit, ediţia a II-a.

“Parteneriatele sunt foarte importante. În cazul nostru, fără parteneriate este imposibil să cucereşti o piaţă. Country managerii noştri din România sunt locali pentru că au o cunoaştere locală mai bună şi relaţii importante în acelaşi timp. Când te extinzi din Ungaria în România sunt câteva similarităţi. Când te muţi de la o ţară la alta înveţi câte puţin din fiecare. Cred că extinderea în această regiune ne-a ajutat să facem un pas important în afara regiunii.”

Ce a mai spus Barnabás Kornél Tóth - Head of Business Development Chameleon Smart Home:

Chameleon Smart Home este o companie de automatizare a locuinţei, cu sediul în Budapesta, Ungaria, dar eu conduc extinderea internaţională a companiei, iar România este unul dintre targeturi. Am început activitatea aici la finalul anului 2021 şi de atunci avem peste 25 de parteneri în România şi vedem o piaţă promiţătoare. Avem aspiraţii mari pentru creştere, atât în această regiune, cât şi în afara regiunii. În această regiune avem operaţiuni în Ungaria, România, Serbia, în Germania şi acum şi în Canada.

Cu siguranţă trebuie să ne luptăm cu condiţiile actuale. Fiind o companie care joacă un rol într-o industrie bazată pe construcţii, pentru noi aproape tot este bazat pe termen lung. Nu putem gândi pe termen scurt. De la design până la finalul construcţiei poate dura 3-4 ani. Sunt provocări, avem un război, inflaţie care afectează salariile, iar acesta cred că este cel mai crucial punct. Avem nevoie de ingineri şi dezvoltatori de programe. În acest caz creşterea salariilor în această regiune este în creştere rapidă şi este o provocare destul de mare pentru noi.

Noi, ca o companie de automatizare a locuinţelor trebuie să antrenăm mulţi electricieni pentru a programa dispozitivele noastre. Până în 2020 aveam doar training personal. Acest lucru s-a schimbat şi am fost nevoiţi să facem instructajul online. Din acest punct de vedere este mai uşor astăzi, dar sunt mai puţini electricieni astăzi.