Prognoză Atu Tech: Piaţa de sisteme de securitate pentru segmentul rezidenţial din România va depăşi 300 mil. lei anul acesta

Autor: Ioana Nita 26.05.2023

Piaţa locală de sisteme de securitate pentru segmentul rezidenţial va depăşi anul acesta 300 milioane de lei, în condiţiile în care se aşteaptă o creştere de circa 15-20% faţă de 2021 a vânzărilor de profil, conform estimărilor Atu Tech (a2t.ro), magazin online de produse de securitate şi importator român de echipamente de securitate. 

În 2022, valoarea vânzărilor de echipamente de securitate pentru consumatori s-a situat la aproximativ 260 de milioane de lei, plus 20% comparativ cu 2021. Anul acesta, avansul este uşor mai temperat, susţin reprezentanţii Atu Tech, însă cererea pentru categorie rămâne la un nivel ridicat. Estimarea de creştere se bazează pe nevoia de siguranţă şi securitate personală, alături de construcţiile noi, multe dintre acestea presupunând şi instalarea de sisteme de securitate. Totodată la dezvoltarea pieţei de profil contribuie şi avansul tehnologic în domeniu, ce permite echipamente mai performante, cu rezoluţii mai bune, funcţii inteligente şi la preţuri mai accesibile. Vedetele pieţei de sisteme de securitate pentru segmentul rezidenţial vor fi, în 2023, potrivit Atu Tech, camerele de supraveghere, ce vor genera aproximativ 60% din vânzările întregii pieţe.