Cum pot creşte antreprenorii productivitatea angajaţilor? Răzvan Căzănescu, fondatorul sistemului de management TBF: Plătiţi corect rezultatul, eliminaţi bonusurile toxice şi evaluaţi des performanţa

Autori: Florentina Niţu , Georgiana Mihalache 26.05.2023

„E nevoie de o evaluare de 15 minute la fiecare două săptămâni, ca oamenii să conştientizeze rezultatele pe care le aduc“, susţine Răzvan Căzănescu, fondatorul sistemului de management TBF El are un business care a ajuns la 2 mil. euro prin care oferă cursuri de management şi vânzări.

Creşterea productivităţii anga­jaţilor se traduce şi în salarii de două-trei ori mai mari pentru oamenii dintr-o companie, care se pot astfel dezvolta în carieră. Pentru a realiza acest lucru, antre­prenorii trebuie să schimbe modul clasic în care fac management, să elimine bonusurile toxice, dar să ofere un salariu pe măsura re­zultatelor angajaţilor. În plus, evaluările tre­buie făcute o dată la două săptămâni. Aces­tea au fost câteva dintre „uneltele“ de busi­ness prezentate de Răzvan Căzănescu, an­tre­prenorul care a construit TBF, un sis­tem de management folosit de peste 3.000 de companii. El a organizat evenimentul „Fun­da­mental“ la Sala Palatului din Bucureşti, unde au participat antreprenori, consultanţi, contabili, manageri, angajaţi.

„Primul lucru, înainte să creştem pro­ductivitatea, este să plătim corect rezulta­te­le. Singura metodă să-i menţinem pe cei care performează este să-i plătim corect, în func­ţie de rezultate. Este necesară eliminarea bo­nusurilor toxice pe care oamenii le pri­mesc să-şi facă treaba pentru care au fost an­gajaţi. Asta duce la erodarea standardelor şi angajaţi râzgâiaţi, iar concluzia angajaţilor va fi: hai să facem mai puţină treabă, ca să primim bonusuri mai mari“, a spus Răzvan Căzănescu în cadrul conferinţei.