Reţeaua de clinici dentare Life Dental Spa ţinteşte afaceri de peste 20 mil. euro la sfârşitul anului, dublu faţă de rezultatul obţinut în 2022, şi vrea să se extindă la 15 unităţi, de la 11 în prezent, în urma unor investiţii de peste 2 mil. euro

Autor: Cristina Bellu 26.05.2023

Reţeaua care deţine brandul de clinici dentare Life Dental Spa, cu 11 unităţi în ţară, specializate în tratamente cu laser, a înregistrat o dublare a cifrei de afaceri în 2022, la peste 10 milioane de euro, iar planurile pentru anul în curs vizează consolidarea prezenţei pe plan local, prin deschiderea a încă patru clinici dentare în principalele oraşe din ţară, şi o dublare a businessului, la peste 20 mil. euro.

„Dublarea afacerilor în 2022, la peste 10 milioane de euro, se datorează în primul rând strategiei de dezvoltare pe care am implementat-o în perioada pandemiei, când ne-am propus deschiderea de noi locaţii la nivel naţional, nouă astfel de clinici fiind deschise din 2020 până în prezent, când am ajuns la 11 unităţi în toată ţara, după ultima inaugurare, din Constanţa, de la începutul lunii mai”, spune Ştefan Obreja, CEO şi cofondator Life Dental Spa.

Principala ramură a activităţii în businessul Grupului este reprezentată de clinicile dentare Life Dental Spa, urmată de laboratoarele proprii de tehnică dentară, precum şi activităţile de Marketing şi Management. 

În ultimii trei ani, compania a investit peste 10 milioane de euro în extinderea reţelei în principalele oraşe din ţară, training în personal, promovare şi campanii de conştientizare a nevoilor de îmbunătăţire a calităţii vieţii, prin tratarea problemelor dentare, arată datele companiei.

Potrivit acestora, clinicile Life Dental Spa se regăsesc în prezent în Bucureşti (3 locaţii), Iaşi, Cluj-Napoca, Oradea, Braşov, Arad, Sibiu, Piteşti şi Constanţa.

„Până la sfârşitul acestui an ne mai dorim cel puţin o nouă clinică în Bucureşti, pentru care căutăm activ spaţiu, şi câte una în Ploieşti, Timişoara sau Craiova, ce ar duce totalul la 15 unităţi. Investiţiile din acest an vor depăşi 2 milioane de euro”, spune Ştefan Obreja.

În perspectiva următorilor ani, Grupul, condus de Ştefan Obreja, are în plan să ajungă la cel puţin 30 de clinici la nivelul întregii ţări, investiţii ce vor depăşi 7,5 milioane euro.

„Ne dorim să ajungem în principalele oraşe din România, cu peste 100.000 de locuitori. Planul nostru pentru acest an este să acoperim principalele mari oraşe din România cu cel puţin o clinică Life Dental Spa, iar pentru următorii 3 ani este să ajungem şi în oraşele cu cel puţin 100.000 de locuitori, prin parteneriate strategice”, a precizat Ştefan Obreja.

Potrivit acestuia, compania analizează inclusiv posibilitatea de a identifica parteneri care să se alăture businessului Life Dental Spa.

„Luăm în calcul şi locaţii existente, cu echipe medicale care îşi doresc să ajungă la nivelul următor şi suntem deschişi să colaborăm cu antreprenori sau intraprenori care vor să investească, alături de noi, pentru un return-on-investment bun într-un timp foarte scurt”.

Bugetul de investiţii pentru o unitate în regim de parteneriat porneşte de la 10.000 de euro pentru o participaţie minoritară din afacere şi poate ajunge până la 49% din business.

„Am decis ca din acest an să ne extindem la nivelul ţării şi sub diferite forme de parteneriate, alături de antreprenori, medici sau clinici dentare care vor să aibă un ROI garantat. Domeniul stomatologic este o afacere sigură, indiferent de situatia economică a unei ţări, conflicte politice sau un context oarecum nefavorabil ori sensibil, cum poate fi în alte industrii”, a mai adăugat Ştefan Obreja.

La începutul lunii mai, Life Dental Spa a inaugurat cea de-a 11-a unitate, la Constanţa, investiţie care s-a ridicat la peste 500.000 de euro.

Clinica dispune de o suprafaţă totală de peste 400 mp, în care sunt amenajate cinci cabinete, unde vor lucra peste zece medici stomatology.