Lenovo are un centru de cercetare-dezvoltare cu circa 150 de ingineri la Bucureşti. „Anul trecut am recrutat per total peste 100 de persoane"

Autor: Ioana Nita 29.05.2023

Odată cu achiziţia diviziei de servere din cadrul IBM – x86 din 2014, Lenovo a preluat şi echipa de cercetare-dezvoltare a americanilor de pe plan local în care a continuat să investească, centrul R&D al Lenovo din Bucureşti fiind acum cel mai mare din regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA). Echipa care lucrează în prezent în centrul de cercetare-dezvoltare Lenovo din România numără circa 150 de persoane, circa jumătate din totalul angajaţiilor gigantului chinez pe piaţa locală.

„Anul trecut am recrutat per total peste 100 de persoane şi am ajuns astfel la peste 300 de angajaţi în România. Dintre aceştia, jumătate lucrează pe zona tehnică, în cadrul centrului de cercetare-dezvoltare de aici din Bucureşti, colaborând cu echipele Lenovo de la nivel global – din SUA, China ş.a.m.d.“, a precizat Eduard Pavel, site leader în cadrul Lenovo România, în cadrul unei conferinţe de presă în care a fost prezentat centrul R&D Lenovo din Capitală.