Bursă. Tiberiu Stoian, Exonia: Avem un orizont de timp pentru IPO pe Piaţa reglementată a BVB în luna octombrie. Este posibil să încheiem anticipat operaţiuni de M&A

Autor: Eduard Ivanovici 30.05.2023

Compania vrea să devină până la finele lui 2025 cel mai important jucător din Europa Centrală şi de Est în domeniul producţiei de ambalaje biodegradabile de hârtie.

Luna octombrie ar putea marca debutul acţiunilor unei noi societăţi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Exonia Holding, grup care conţine produ­cătorul de ambalaje biodegradabile din hârtie cu acelaşi nume, ia în considerare un plasament privat la începutul toamnei, urmat la scurt timp de o listare pe piaţa locală de capital sub simbolul EXO, spune Tiberiu Stoian, CEO al Exonia.

„Avem un orizont de timp pentru IPO în octombrie. Avem această opţiune a plasamentului, dar în acelaşi timp avem şi relativ multe propuneri de investiţii directe, prin tranzacţii M&A de pachete de 7%, 15% şi 25%. Având în vedere că intenţionăm să avem un free-float (acţiuni libere la tranzacţionare – n.r.) de numai 25%, este posibil să încheiem operaţiuni de M&A anti­cipat şi eventual să facem ulterior doar o listare tehnică pentru a asi­gura lichiditate“, a declarat Tiberiu Stoian pentru ZF.

„Însă am prefera investitori care să subscrie pentru minim trei ani, iar ulterior să facem un IPO direct pe Piaţa Reglementată a BVB.“