ZF Live. Cristian Scafa, Soter & Partners, o companie de contabilitate şi audit, cu afaceri de 4-5 mil. euro: Contabilitatea se transformă, lucrurile se vor schimba dramatic. Profesia noastră va fi redefinită

Autor: Ramona Cornea 31.05.2023

„Uşor-uşor, băncile şi nu numai ele vor avea acces direct la contabilitatea terţilor. SAF-T, declaraţia 406 este la început, dar la un moment dat va merge, iar în momentul în care va merge va pune la dispoziţia tuturor o colecţie de informaţii care va putea fi folosită instantaneu, care este preverificată.”

Sectorul de contabilitate se transformă în perioada aceasta, odată cu modificările care apar în modalităţile de declarare a veniturilor şi de plată a taxelor, este de părere Cristian Scafa, fondator şi proprietar al companiei Soter & Partners.

„Lucrurile se vor schimba dramatic şi nu peste foarte mult timp. Contabilitatea se transformă şi, uşor-uşor, băncile şi nu numai ele vor avea acces direct la contabilitatea terţilor, adică lucrurile deja au început să se implementeze. SAF-T, declaraţia 406 este la început, ne chinuim cu ea, dar la un moment dat va merge, iar în momentul în care va merge va pune la dispoziţia tuturor o colecţie de informaţii care va putea fi folosită instantaneu, care este pre­ve­ri­ficată, deci există o certitudine că datele sunt reale. Dacă mai adaug la asta şi concluziile unui auditor, deja sunt sigure chestiunile respective”, a spus Cristian Scafa în cadrul emisiunii de business ZF Live.

În acest moment, compania se concentrează pe a folosi cât mai mult tehnologia în activitatea sa, astfel încât să elimine posibile greşeli umane.