Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry: Aşteptăm ca până la finalul anului companiile din ROCA Holding să depăşească o cifră de afaceri de 600 mil. lei lei şi un EBITDA de 60 mil. lei. Vorbind deja despre o dimensiune relevantă pentru piaţa românească

Autor: Răzvan Botea 31.05.2023

Ionuţ Bindea, CEO, ROCA Industry: Aşteptăm ca până la finalul anului companiile din ROCA Holding să depăşească o cifră de afaceri de 600 mil. lei lei şi un EBITDA de 60 mil. lei. Vorbind deja despre o dimensiune relevantă pentru piaţa românească

Companiile din holdingul industrial ROCA Industry sunt aşteptate să depăşească afaceri cumulate de 600 mil. lei şi un profit EBITDA de 60 mil. lei, a spus Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry, la ZF  Reindustrializarea României.

„Suntem în proces de expansiune. În 2023, ne propunem să realizăm cel puţin 3 tranzacţii care să aducă la nivelul holdingului o cifră de afaceri de minimum 20 milioane de euro şi un EBITDA de cel puţin 3 milioane de euro. Ne uităm în primul rând la potenţial. Aşteptăm ca până la finalul anului companiile din ROCA Holding să depăşească o cifră de afaceri de 600 mil. lei şi un EBITDA de 60 mil. lei. Vorbind deja despre o dimensiune relevantă pentru piaţa românească”, a spus el.

Ce a mai spus Ionuţ Bindea:

ROCA Industry este un holding industrial care operează în sectorul materialelor de construcţii şi are ca scop crearea de campioni regionali din companiile româneşti. Suntem un holding care investeşte exclusiv în companii româneşti şi este fondat de un grup de antreprenori şi industriasi români, având un capital aproape 100% românesc. Ne dedicăm creşterii şi reindustrializării României.

Vedem aceasta ca fiind misiunea noastră. Companiile româneşti trebuie să fie capabile să concureze la nivel înalt, la nivel european, şi pentru aceasta avem nevoie de finanţare. Modelul din Moldova seamănă cu cel din România. În primul rând, în aceste companii există o capacitate tehnică foarte bună. Aceste companii antreprenoriale sunt în general fondate în jurul unei competenţe tehnice a antreprenorului fondator. Noi aducem în plus cunoştinţele de know-how comercial, în zona financiară, de proceduri, care să le ajute să treacă la nivelul următor.

Identificăm în companii nevoia de structură, de guvernanţă, de procese, de a pune mai mult accent pe departamente. În ceea ce priveşte partea de finanţare, antreprenorii români sunt capabili să se finanţeze prin produsele clasice, dar finanţarea în acest mileniu este mult mai diversă.