Inspecţia Muncii: Orange (fostul Romtelecom) a notificat pe 25 mai intenţia de a desfiinţa 551 de posturi ocupate şi 31 de posturi vacante. Datele de la Finanţe arată că Orange Communications a avut în 2022 o pierdere netă de 187 mil. lei, în scădere cu 48%

Autor: Adrian Seceleanu 10.06.2023

Societatea a devenit mai „suplă“ şi anul trecut: 240 de oameni au plecat şi în 2022 ♦ Orange, către Inspecţia Muncii: Schema de personal este supraîncărcată, generează costuri suplimentare nejustificate.

Compania de comunicaţii fixe Orange Communications - fostul Telekom Fix (Romte­lecom), operator controlat în prezent de francezii de la Orange, a notificat Inspecţia Muncii pe 25 mai privind intenţia de a realiza concedieri co­lective, numărul total de posturi ce ur­mea­ză a fi desfiinţate fiind de aproape 600.

„În data de 25.05.2023 Orange Româ­nia Communications a comunicat Inspecto­ratului Teritorial de Muncă Bucureşti o no­tificare privind intenţia de concediere colectivă. Prin această notificare, societatea menţionează că «a fost identificată necesi­tatea desfiinţării unor posturi din mai multe arii (Divizia Marketing B2C, Divizia B2C Vânzări & Distribuţie, Divizia Operaţiuni Clienţi şi Direcţia Executivă Business to Business), respectiv 551 de pos­turi ocupate şi 31 vacante»“, a transmis Inspecţia Muncii, răspunzând unei solicitări transmise de Ziarul Finan­ciar. Informaţia privind des­fiinţarea a 31 de pos­turi care nu sunt ocupate nu a fost prezentată anterior în spaţiul public. Reamintim, ZF a fost prima publicaţie care a scris despre restructurarea de la Orange, în data de 26 mai.