Primul antreprenor român care pariază pe un hotel de 5 stele în Băile Herculane: Nicolae Căpuşan, proprietarul SunGarden Resort din Cluj, investeşte 2 mil. euro în renovarea hotelului Decebal. „Estimăm deschiderea lui la sfârşitul lui 2025.“

Autor: Miruna Diaconu 10.06.2023

Nicolae Căpuşan, proprietarul complexului turistic SunGarden Resort din Cluj, investeşte două mili­oane de euro în renovarea hote­lului Decebal din Băile Herculane, pe care are de gând să îl deschidă cu o clasificare de 5 stele.

Antreprenorul spune că a întâm­pinat o serie de probleme după achi­zi­ţia imobilului, care a fost în proprie­tatea statului, ulterior fiind vândut în urma unei licitaţii în 2017. Nicolae Că­puşan spune că a depus documen­taţia pentru autorizaţia definitivă de construire în 2018, obţinând una iniţială pentru reconstrucţia acoperi­şului, care avea riscul să se prăbu­şească. În 2022, anterprenorul a obţi­nut avizul de la Ministerul Culturii şi autorizaţia de construire, obiectivul fiind să finalizeze lucrările în trei ani şi să deschidă hotelul sub clasificarea de 5 stele.

„De acum ne va fi din ce în ce mai greu pentru că preţurile la ma­te­riale s-au dublat, iar pre­ţul forţei de muncă, de a­se­menea. În acest con­text, având în vedere gra­dul de de­gra­dare al clă­dirii şi volumul mare de muncă, estimăm ca la sfâr­şitul lui 2025 să putem să îl dăm în folosinţă, dacă nu mai apare un nou blo­caj“, spune Nicolae Căpuşan.

Conceptul hotelului va fi în zona de leisure şi va avea un centru spa de peste 1.800 de metri pătraţi.