Austriecii de la Hirsch Porozell şi-au majorat cifra de afaceri din producţia de polistiren în România cu 17% şi au ajuns la 240 mil. Lei

Autor: Alina-Elena Vasiliu 08.06.2023

♦ În toamna anului trecut, reprezentanţii companiei spuneau că principalul obiectiv de investiţii era demararea proiectului pentru o nouă unitate de producţie la Răscruci, judeţul Cluj, unde ar urma să se producă ambalaje din pastă de celuloză turnată.

Producătorul de polistiren expandat pentru termoizolaţii şi ambalaje Hirsch Porozell a încheiat anul 2022 cu afaceri de 240 de mili­oane de lei după o creştere de 17% faţă de anul precedent, potrivit celor mai recente informaţii de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul de 27,5 milioane de lei a fost mai mare cu 38%, însă numărul de angajaţi a scăzut cu aproximativ zece oameni. Reprezentanţii companiei nu au răspuns solicitării ZF referitoare la evoluţia businessului în 2022 şi planurile pentru 2023.

În toamna anului trecut, ei spuneau că prin­cipalul obiectiv de investiţii al companiei era de­mararea proiectului pentru o nouă unitate de producţie la Răscruci, judeţul Cluj, unde ar ur­ma să se producă ambalaje din pastă de celuloză turnată. Hirsch Porozell produce polistiren ex­pan­dat pentru termoizolaţii şi ambalaje şi are patru fabrici pe plan local, la Timişoara, Bucureşti, Sfântu Gheorghe şi Cluj.

Fabrica din Timişoara a fost cumpărată de Hirsch Porozell de la Energoterm după ce com­pa­nia a intrat în faliment, cea din Cluj a fost con­stru­ită chiar de austrieci, iar cele din Sfântu Gheorghe şi Bucureşti au fost cumpărate de la producătorul român de hidroizolaţii şi termoizolaţii Arcon.