Danezii de la Premium Porc investesc 10 mil. euro în unele ferme de porci din cadrul grupului, golite de pesta porcină africană, şi în panouri fotovoltaice

Autor: Florentina Niţu 08.06.2023

DCH International, holding danez specializat în producţia de por­cine la scară largă, care controlează pe plan local Premium Porc Group, unul dintre cei mai mari producători de car­ne de porc, are un buget de investiţii de 10 milioane de euro, iar printre ele se numără repopularea unor ferme golite de pesta porcină africană.

„Investiţia cea mai importantă a­fla­tă în desfăşurare este în repopu­la­rea fermelor goale din cadrul grupului, respectiv în refacerea efectivelor de re­producţie cu scrofiţe din înaltă va­loa­re genetică, precum şi în extinderea stocului de purcei aflaţi la îngrăşare. Pe partea de investiţii în activele gru­pului, analizăm mai multe proiecte de eficienţă energetică (panouri fotovol­tai­ce), precum şi îmbunătăţirea acti­vităţii de producere de furaj în cadrul fabricilor grupului. Valoarea proiec­te­lor pe care dorim să le implementăm depăşeşte nivelul de 10 milioane de euro“, au spus reprezentanţii Premi­um Porc Group. Aceştia au răspuns la întrebările ZF trimise cu ocazia reali­zării unui nou catalog Cei mai mari jucători din economie, ediţia 2023.