ALKA, producătorul Toortitzii, are 51.000 de metri pătraţi de teren în parcul industrial din Ploieşti şi se gândeşte la noi investiţii. „Fabrica din Ploieşti lucrează aproape de capacitate maximă“

Autor: Mădălina Dediu Panaete 08.06.2023

ALKA Group, unul din­tre cei mai mari jucători de pe piaţa de snackuri să­­ra­te şi dulci, fondat în ur­mă cu a­proa­pe 30 de ani de familia Kren­zia, a investit 25 mil. euro în fa­brica din Plo­ieşti, inaugu­ra­tă în 2019, şi se gân­deşte deja la extindere în condiţiile în care pro­du­sele de aici ajung în peste 50 de ţări.

„În timp ce vorbim, avem în des­făşurare noi proiecte. Urmează chiar pe această platformă următoarea fază, dublu faţă de ce avem acum. Ştim foarte bine viitorul, sun­tem foarte bine ancoraţi în economie“, a spus Amir Krenzia, unul dintre fondatorii pro­ducă­torului.

ALKA mai are o fabrică în Bucureşti, unde produce inclusiv snac­kuri dulci sub branduri precum Prăjitura Casei, Alfers şi Alka Biscuiţi, dar şi cafea. La Ploieşti producţia este concen­trată pe brandurile de snackuri sărate coapte şi anume brandurile Toortitzii, Soocitzii şi Meteoritzii.