Business MAGAZIN. Cum a ajuns Bogdan Cioroianu, un absolvent de academie navală, să intre în afacerea cu telefoane mobile GSMnet, ajungând liderul pieţei de componente şi accesorii, cu afaceri de 31 mil. euro

Autor: Ioana Matei 23.07.2023

Pentru Bogdan Cioroianu, faptul că nu şi-a urmat planul iniţial de carieră a venit cu oportunitatea dezvoltării unui business care a crescut concomitent cu evoluţia pieţei smartphone-urilor. Un ritm cât se poate de rapid dacă ne gândim la multitudinea de branduri şi competiţia în materie de noutăţi ce se dă între ele – care se reflectă şi în veniturile înregistrate de GSMnet, primul brand de accesorii şi componente pentru afaceri din România.

Fiind un fan al tehnologiei, apariţia telefoanelor mobile m-a atras, iar împreună cu un prieten foarte bun, care era dealer Connex la vremea respectivă, am început administrarea câtorva magazine de telefoane mobile”, descrie Bogdan Cioroianu, fondatorul şi CEO-ul GSMnet,  modul în care a început să se orienteze în această direcţie.

Brandul pe care el îl reprezintă este activ pe piaţă de mai bine de aproximativ 18 ani şi a devenit lider în privinţa vânzărilor de componente şi accesorii pentru telefoane mobile, având în paralel atât colaborări cu zona B2B (furnizează componente către service-uri din ţară, inclusiv către acele „insule” din malluri şi alte centre comerciale), dar fiind şi furnizor direct - B2C. Brandul face parte din businessul Mobiparts, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 31 de milioane de euro şi include şi Mobiparts.ro, dedicată exporturilor.

Bogdan Cioroianu a absolvit Academia Navală Mircea cel Bătrân în anul 2001, dorinţa lui fiind de a deveni ofiţer maritim naval, însă, în anul III de facultate, în cel de-al doilea voiaj de practică, nu a mai continuat această carieră din cauza unui accident. Ulterior, apariţia magazinelor online l-au convins că în direcţia aceasta i-ar plăcea să îşi dezvolte parcursul profesional – iar aşa a luat fiinţă GSMnet.ro, un magazin care la acea vreme se adresa în mod special micilor centre de reparaţii din ţară.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro