Antreprenori locali. Producătorul de panouri termoizolante Topanel, cu fabrică la Râmnicu Vâlcea, şi-a majorat afacerile cu 7%, ajungând la 362 mil. lei, cu un profit de 48 mil. lei

Autor: Alina-Elena Vasiliu 14.06.2023

Producătorul de panouri termoizo­lante Topanel din Râmnicu Vâlcea, controlat de o companie din Cipru, şi-a majorat afacerile cu 7% în 2022, până la 363 de milioane de lei, po­trivit celor mai recente date disponibile pe site-ul Ministe­ru­lui de Finanţe. Profitul a scăzut însă cu 9%, până la 48,6 milioane de lei, în vreme ce numă­rul mediu de angajaţi a rămas similar, în jurul pragului de 115. Repre­zen­tanţii com­­paniei nu au răs­puns soli­citării ZF re­fe­ritoare la evoluţia busi­nes­su­lui în 2022 şi pla­nu­rile pentru 2023.

Topanel are o fa­brică la Râmnicu Vâl­cea, iar în 2020 re­pre­zentanţii com­pa­niei spuneau că au în lu­cru o a doua unitate de producţie, situată e­xact lângă cea exis­ten­tă deja şi construi­tă folosindu-se fon­duri europene pentru mai mult de jumătate din investiţia totală de 9 mil. euro. Investiţii s-au făcut şi în fabrica deja existentă. Din seria clienţilor Topanel fac parte, printre alţii, dezvoltatorii de spaţii industriale CTP, WDP, dar şi pro­ducătorul de componente auto Faurecia, constructorul PAB România, hipodromul din Ploieşti, mallurile Veran­da, Promenada şi centrele comerciale din Râmnicu Vâl­cea şi Satu Mare ale sud-africanilor de la NEPI Rockcastle.