ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Mihai Nedelcu, investitor: Am acumulat în ultima lună la Transport Trade Services şi am redus din poziţia la Arobs. Mizez pe faptul că, după IPO-ul Hidro, investitorii vor descoperi şi celelalte active ale Fondului Proprietatea

Autor: Eduard Ivanovici 19.06.2023

Acţiunile TTS, circa 10% din portofoliul investitorului Compania, pe plus cu peste 60% în ultimul an.

Pe fondul evoluţiilor din ultima perioadă, Mihai Nedelcu, investitor la Bursa de Valori Bucureşti, a ales să obţină expunere pe acţiunile Transport Trade Services (TTS), transportator de mărfuri de Dunăre, compania afişând de altfel unele dintre cele mai ridicate randamente din indicele principal BET în 2023, respectiv în ultimele 12 luni.

„În ultima lună am acumulat la TTS, pe care nu îl aveam în porto­foliu, şi am redus un pic deţinerea la Arobs, tocmai ca să am cash pentru TTS“, spune Mihai Nedelcu.

„Am făcut şi o mică suplimentare la Fondul Proprietatea zilele astea. TTS este o companie care a avut rezultate foarte bune anul trecut şi mult timp am ignorat-o pentru că am considerat că rezultatele sunt tranzitorii, la un moment dat se va termina cu războiul din Ucraina şi se vor pierde volumele de mărfuri transportate.“

Cu un avans de 28,7%, acţiunile TTS au a treia cea mai bună dinamică din BET de la începutul anului, pe un rulaj de 46,3 milioane de lei. În ultimul an, societatea cu peste 880 de milioane de lei capitalizare este pe plus cu 60,7%, a doua cea mai ridicată evoluţie din indicele de referinţă, întrecută doar de randamentul de 70% al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei româneşti de capital.

„Din păcate, războiul nu dă semne că se va încheia prea curând. Am început să cred că volumele pe care le-au câştigat vor rămâne şi dacă se termină războiul pentru că au lansat o nouă rută pentru cerealele ucrainene. Dacă preţul mai scade în perioada următoare, s-ar putea să suplimentez. TTS reprezintă undeva la 10-11% din portofoliu. Aştept însă să văd dacă vor exista fluctuaţii în contextul Hidroelectrica“, continuă investitorul.

Mihai Nedelcu a fost invitat la ultima ediţia de săptămâna trecută a ZF Deschiderea de Astăzi. Emisiunea este transmisă de luni până vineri, de la 09:30, pe zf.ro şi paginile de YouTube şi Facebook ale Ziarului Financiar. Podcastul poate fi ascultat pe platforma Spotify.

„Mizez pe faptul că, după ce se va vinde Hidroelectrica, investitorii vor descoperi că acolo există alte deţineri ale Fondului Proprietatea la Aeroporturi Bucureşti, Administraţia Porturilor Constanţa, Salrom, Engie, deci companii valoroase.“

Pe de altă parte, investitorul face referire la cash-ul pe care îl va încasa FP ca urmare a dividendului distribuit de către Hidroelectrica, cea mai profitabilă companie din portofoliul statului român, aşteptată să intre la tranzacţionare la BVB în luna iulie. 

„Sunt vreo 900 de milioane de lei de încasat din dividende şi încă vreo 650 de milioane în urma vânzărilor deţinerilor la companiile Enel. Deci o să rămână destul de mult cash în FP“, explică Mihai Nedelcu.

 

Alte declaraţii:

Arobs Transilvania Software încă face partea de achiziţii agresive şi integrarea lor merge mai încet decât credeam eu. Pe de o parte, este normal întrucât au făcut patru achiziţii anul trecut, iar anul acesta au făcut una sau două. Rezultatele se vor vedea cumva abia peste una-doi-trei ani, când o să reuşească să integreze.

În plus, domnul Oprean (CEO-ul Arobs – n.r.) a spus că după trecerea pe Piaţa Principală va vrea să facă o majorare de capital social şi m-am gândit că ar fi o oportunitate bună să răscumpăr ce am vândut între timp. Nu am vândut tot, am redus un pic din deţineri. Aveam acţiunile de la plasamentul privat.

► În ultimele zile am văzut o scădere a preţului; mi sa părut că piaţa consideră că, odată ce va vinde Hidroelectrica, nu va rămâne mai nimic în portofoliul FP. Mi se pare că rămân în continuare destule companii valoroase pe care lumea le ignoră. Să nu uităm că, în portofoliul FP, Hidroelectrica reprezenta doar 20% acum vreo zece ani.