ZF Live. Cosmin Cosma, cofondator şi CEO al Finqware: Trăim în era vitezei, nu putem funcţiona la fel ca în anii 1990. Acum poţi să ai o volatilitate mare a trezoreriei şi ai nevoie de vizibilitate pentru a acţiona. Finqware a lansat o nouă rundă de finanţare care are ca obiectiv obţinerea unei investiţii totale de 3 mil. euro

Autor: Alexandra Cepăreanu 22.06.2023

Start-up-ul a strâns 2 mil. euro de la un fond de investiţii din Luxemburg şi a lansat şi o campanie de finanţare pe platforma de crowdfunding SeedBlink.

Digitalizarea accelerată a impus anumite „reguli“ şi în sectorul financiar-bancar care a trebuit să ţină pasul cu noile trenduri şi nevoi ale consumatorilor. Astfel, com­paniile cu profil financiar-bancar au fost nevoite să apeleze la noile tehnologii şi să îşi digitalizeze activităţile pentru a putea continua interacţiunea cu utilizatorii – asta în timpul pandemiei, iar în următorii ani investiţiile în implementarea soluţiilor IT au continuat.

„Trăim în era vitezei, ceea ce înseamnă că nu mai putem funcţiona acum aşa cum o făceam în anii 1990. În momentul acesta poţi să ai o vola­ti­li­tate foarte mare a trezoreriei şi ai ne­voie de vizibilitate. Spre exemplu, tu vrei să ştii dacă la ora 14.00 ţi-au intrat anumiţi bani, ca să poţi să plasezi banii respectivi poate pe bursa de energie să zicem, altfel tu neştiind ce o să faci sau când vrei să faci pla­samentul, tu neştiind ce bani ai în cont, o să te împrumuţi, o să intri într-o linie de credit. Acum avem nevoie de vizibilitate pentru a putea lua decizii rapide“, a explicat în cadrul emisiunii de business ZF Live Cosmin Cosma, cofondator şi CEO al Finqware.