Antreprenori locali. Daw Benţa mai face o fabrică nouă de cărămizi decorative. Compania a inaugurat şi pe finalul anului 2022 o fabrică de cărămizi aparente, la Sâncraiu de Mureş, judeţul Mureş, cu o investiţie de 7 mil. euro

Autor: Alina-Elena Vasiliu 23.06.2023

Producătorul de materiale de construcţii Daw Benţa din Mureş şi-a planificat să facă investiţii noi în producţie şi în capacităţile de depo­zitare. Pentru 2023, compania are un buget de investiţii de 3,9 mil. lei.

„Proiectele de investiţii pe care le avem sunt o fabrică nouă de cărămizi decorative Meldorfer, în derulare, retehnologizarea fabricii de vopsele şi tencuieli şi o creştere a capacită­ţilor de depozitare, proiect elaborat cu termen de implementare în viitor“, au spus reprezentanţii Daw Benţa ca răspuns în vederea realizării anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie – ediţia 2023, care a apărut recent pe piaţă. Compania a inaugurat şi pe finalul anului 2022 o fabrică de cărămizi aparente, pe care a anunţat că va instala centrale foto­voltaice pentru a produce propria energie, în condiţiile în care unitatea de producţie este un consumator mare de electricitate şi de gaz.

Investiţia pentru fabrica din Sâncraiu de Mureş, judeţul Mureş, a fost de 7 milioane de euro, acolo producându-se cărămizi decorative sub brandul Meldorfer. Unitatea de producţie a fost realizată cu aport de capital al acţionarilor, ajutor de stat în valoare de 1,3 milioane de euro şi credit asigurat de partenerul financiar al companiei.