Ministerul Finanţelor prelungeşte pentru a treia oară perioada de recrutare pentru poziţiile de conducere a Băncii de Investiţii şi Dezvoltare până pe 10 iulie. Ce caută statul, dar nu găseşte?

Autor: Mircea Nica 30.06.2023

♦ Înregistrarea băncii la Registrul Comerţului şi demararea procesului de operaţionalizare vor avea loc după selecţia conducerii.

Ministerul Finanţelor, ac­ţio­narul unic al Băncii de Investiţii şi Dezvoltare, anunţă prelungirea pen­tru a treia oară a perioa­dei de recrutare şi selecţie pentru poziţiile de conducere a băncii până pe 10 iulie 2023, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

„Ministerul Finanţelor, în calitate de ac­ţionar unic al Băncii de Investiţii şi Dez­voltare, anunţă prelungirea perioadei de depunere a candidaturilor în cadrul proce­durii de recrutare şi selecţie a primilor membri ai organelor statutare ale Băncii, respectiv Consiliul de supraveghere şi Di­rectoratului, până la data de 10.07.2023“, se arată în anunţul ministerului.

Astfel, statul încă îşi caută cei şapte mem­bri pentru consiliul de supraveghere şi trei membri ai directoratului dintre care un preşedinte şi doi vicepreşedinţi, după ce pri­mul anunţ privind procedura de recru­tare avea ca termen-limită de depu­nere a candidaturilor până pe 13 iunie 2023. Ulte­rior, Ministerul Finanţelor a prelungit ter­menul până pe 20 iunie 2023, apoi terme­nul a fost prelungit până pe

27 iunie 2023, iar acum vine cu noua prelungire până pe 10 iulie 2023. Sorina Faier, managing partner, Elite Searchers, a explicat pentru ZF că există posibilitatea să nu se fi găsit încă candidaţii ideali sau poate candidaţii respectivi au decis să nu mai continue procesul de recru­tare pentru că nu se preta pe mediul cu care erau obişnuiţi.