Austriecii de la Baumit au ajuns la afaceri de 519 mil. lei după o creştere de 26%

Autor: Alina-Elena Vasiliu 03.07.2023

♦ Compania deţine trei fabrici de mortare uscate, la Teiuş (judeţul Alba), la Bolintin Deal (judeţul Giurgiu) şi la Şag (judeţul Timiş), precum şi o fabrică de vopsele şi tencuieli la Bucureşti.

Producătorul de materiale de construcţii Baumit a depăşit bor­na de 500 de milioane de lei cifră de afaceri în 2022, oprindu-se la 519 mil.  lei, după o creştere de 26% compa­rativ cu anul precedent, potrivit celor mai recente informaţii publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Profitul de 30,6 milioane de lei a fost mai mare cu 10%, în vreme ce numărul mediu de angajaţi a cres­cut uşor, până la 284. Reprezentanţii com­paniei nu au răspuns la solicitarea ZF referitoare la evo­luţia businessului în 2022 şi planurile pentru 2023.

Baumit a fost înfiinţată în anul 1988 prin fuziunea a două companii austriece din domeniul materialelor de construcţii, după cum se arată pe site-ul companiei, unde se preci­zea­ză, de asemenea, că totul a început „în 1810 cu un cuptor de var“. Pe piaţa locală, producătorul a ajuns în iulie 1995, acelaşi an în care a fost înfiinţată şi subsidiara din Bulgaria.

Compania deţine trei fabrici de mortare uscate, la Teiuş (judeţul Alba), la Bolintin Deal (judeţul Giurgiu) şi la Şag (judeţul Timiş), precum şi o fabrică de vopsele şi ten­cuieli la Bucureşti. Baumit comer­cia­lizează, în prin­cipal, sisteme termo­izolante, ten­cuieli, mortare de zidărie şi beton.