Joe Biden va merge în Marea Britanie, în Finlanda şi la summitul NATO

Autor: Mihai Draghici 02.07.2023

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, va efectua vizite în Marea Britanie şi în Finlanda şi va participa la summitul NATO din Lituania, în cadrul acţiunilor de consolidare a parteneriatelor cu aliaţii europeni, anunţă Casa Albă.

"Preşedintele Biden are programate deplasări în Marea Britanie, Lituania şi Finlanda în perioada 9-13 iulie. Preşedintele Biden se va deplasa iniţial la Londra, în Marea Britanie, pentru discuţii cu regele Charles al III-lea şi cu premierul Rishi Sunak, în sensul avansării relaţiei strânse dintre naţiunile noastre", anunţă Preşedinţia SUA, într-un comunicat vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"Preşedintele SUA se va deplasa la Vilnius, în Lituania, pe 11 şi 12 iulie, pentru a participa la cel de-al 74-lea summit al NATO. Pe 13 iulie, preşedintele Biden va efectua o vizită la Helsinki, în Finlanda, pentru un summit al SUA cu ţările nordice", precizează Casa Albă.

Turneul preşedintelui Biden în Europa are rolul de consolidare a parteneriatelor bilaterale şi multilaterale şi se înscrie în eforturile de stabilire a noilor acţiuni pentru contracararea invaziei militare ruse în Ucraina.