Retailerul de materiale de construcţii Ambient renaşte: Compania APC Universal Partner a preluat toate cele opt magazine şi două depozite Ambient: „Planurile sunt dezvoltarea prin achiziţii şi deschideri de noi magazine“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 07.07.2023

♦ Cele opt magazine şi două depozite Ambient au afaceri cumulate de peste 300 milioane lei şi sunt distribuite în şapte judeţe ♦ Ambient SA, companie fondată de antreprenorul Ioan Ciolan, a intrat în faliment pe 11 martie 2021, deoarece ajunsese în incapacitate de plată faţă de furnizori.

APC Universal Partner, companie fondată de antreprenorul Lehel András, a cumpărat la licitaţie brandul maga­zinelor de materiale de construcţii Ambient, al companiei cu acelaşi nume care a intrat în faliment. Totodată, APC Universal Partner, care deţinea deja patru spaţii Ambient, a preluat şi celelalte patru magazine de la firma Profelis C&V din Sibiu, plus două depozite, devenind astfel unicul operator al spaţiilor Ambient.

„La sfârşitul anului 2022, a apărut oportunitatea de a achiziţiona brandul Ambient. Astfel, APC Universal Partner SRL a participat la licitaţia organizată de societatea Ambient SA şi a devenit proprietarul mărcii Ambient, iar acest aspect s-a reflectat ulterior în transferul dreptului de proprietate intelectuală înregistrat la OSIM, începând cu data de 31 martie 2023“, spune Lehel András.

Decizia de achiziţie a acestui brand a fost luată ca urmare a rezultatelor bune obţinute de magazinele APC Universal Partner SRL, operate în arealul judeţelor în care a funcţionat în trecut compania Ambient SA. Pentru următorii ani, APC Universal Partner are în plan extinderea actualei sale reţele.