Nicu Marcu, ASF, la listarea H2O: Autoritatea va continua să lucreze astfel încât acest eveniment să nu fie doar un succes izolat, ci începutul unei epoci de dezvoltare a pieţei româneşti de capital

Autor: Alex Ciutacu 12.07.2023

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) vrea ca listarea companiei Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti să dea startul unei noi etape de dezvoltare a pieţei locale de capital şi să nu rămână doar un succes izolat, a explicat Nicu Marcu, preşedintele ASF, prezent la evenimentul de listare H2O.

„Onorată de succesul listării Hidroelectrica, vă asigur că autoritatea va continua să lucreze astfel încât acest eveniment să nu fie doar un succes izolat, ci începutul unei epoci de dezvoltare a pieţei româneşti de capital. Nu întâmplător, toate cele cinci direcţii strategice ale instituţiei noastre pentru perioada 2023-2025 structurează şi orientează câmpul nostru de acţiune instituţională în raport cu acest obiectiv ambiţios”.

Totodată, şeful ASF crede că promovarea pieţei de capital din România la statutul de piaţă emergentă de către MSCI va creşte vizibilitatea pieţei locale.

„În acelaşi timp, apreciem că îndeplinirea criteriilor pentru piaţa emergentă Morgan Stanley va creşte vizibilitatea şi promovarea pieţei de capital din România, având în vedere calitatea acestuia de lider la nivel global în furnizarea de instrumente care oferă suport pentru adoptarea deciziilor de investiţii”.

Alte declaraţii: