Grupul Carmistin, producătorul brandului La Provincia, a investit 10 milioane euro pentru o nouă bază de silozuri în sudul ţării, în judeţul Vâlcea, integrată în fabrica de nutreţuri combinate

Autor: Roxana Rosu 12.07.2023

Grupul Carmistin, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa cărnii, controlat de familia Paraschiv, a investit 10 milioane euro pentru o nouă bază de silozuri în sudul ţării, la Băbeni, Vâlcea, integrată în fabrica de nutreţuri combinate a companiei.

Noua bază are o capacitate totală de 50.000 tone şi o capacitate de preluare şi transport de 200 tone/h. Noile silozuri permit Carmistin să recepţionează în medie 2.000 tone cereale zilnic, cantitate ce acoperă o mare parte din necesarul de materie primă pentru producerea furajelor destinate fermelor deţinute.

”Prin finalizarea proiectului, ne-am atins obiectivul de a pune în funcţiune sută la sută baza de la Băbeni, astfel încât astăzi, în plină campanie de achiziţii cereale, aceasta să fie complet operaţională”, a declarat Marius Bărbulescu, directorul Diviziei de Agricultură a Carmistin.

Investiţia a inclus, pe lângă modernizarea halelor de depozitare existente sau sistematizarea fluxurilor de producţie din interior, şi achiziţia de noi echipamente, inclusiv două turbine de cogenerare, cu o putere electrică instalată de 400 kWel. Acest sistem va produce local o parte din energia electrică necesară, dar şi aburul utilizat în procesul de fabricare a furajelor şi nutreţurilor.

Investiţia realizată la Băbeni, având o valoare totală de 10 milioane euro, va contribui la consolidarea pe piaţă a produselor Grupului Carmistin, în special a brandului La Provincia.

În plus, Grupul Carmistin a finalizat, tot în judeţul Vâlcea, în comuna Lădeşti, un alt proiect de investiţii, pentru construirea a 8 celule de depozitare cereale, cu o capacitate de 500 tone fiecare.