Cum s-a văzut minut cu minut lansarea Hidroelectrica pe Bursa de Valori: Adrian Dudu, director de investiţii al Certinvest

Autor: Eduard Ivanovici 13.07.2023

► Mi se pare că debutul este sub aşteptări. Am făcut un studiu referitor la cum s-ar putea să deschidă Hidroelectrica şi cum ar putea evolua în prima parte a zilei. M-am uitat la celelalte oferte ale companiilor de stat care au debutat mult mai bine. Am văzut creşteri de 50% în deschidere pentru Transelectrica şi Transgaz.

► Cel mai probabil, sunt investitori de retail care marchează profituri, aflându-ne la 10% raportat la preţul primit de cei care au subscris în primele cinci zile. Există volum, iar asta permite fondurilor să se rebalanseze. Aici avem o mică problemă – cei care ne măsurăm performanţa vs. indicii de la BVB nu am avut ocazia să achiziţionăm H2O înaintea să intre în indice, lucru care conduce la o subperformanţă a fondurilor faţă de BET.

► Subperformanţa este cauzată cumva de decizia de a include Hidroelectrica din prima zi în BET. Se vede că sunt volume şi fondurile ar fi putut să aibă timp astăzi să se rebalanseze şi să se evite o astfel de subperformanţă, care până la urmă este artificială.