ZF Live. Andra Cărbunaru, cofondatoare a EDUBoost: În acest moment, nu cred că educaţia de mediu este o prioritate în şcolile de stat, dar are şanse să devină

Autor: Alina-Elena Vasiliu 17.07.2023

EDUBoost a încheiat un parteneriat cu Ministerul Educaţiei, care atestă că materialele sunt valoroase şi pot fi folosite în şcoli.

Educaţia pentru mediu nu este cu adevărat o priori­ta­te în şcoli deocamdată, dar subiectele legate de un stil de viaţă sustenabil îşi fac loc treptat în programa şcolară, spu­ne Andra Cărbunaru, cofon­da­toare a proiectului EDUBoost. „În acest mo­ment, nu cred că educaţia de mediu este o prioritate în şco­lile de stat, dar are şanse să devină. Am văzut că şcolile au în­ce­put să aibă recipiente de co­lectare separată. Cred că este potenţial şi prin pro­gra­mul Săptămâna Verde, dar este im­portant ca după ce pleacă de la şcoală copiii să facă a­ce­leaşi lucruri pen­tru mediu şi acasă“, a spus Andra Căr­bunaru la emi­siunea online de business ZF Live. Ea şi colega ei din acest proiect Măriuca Mihăilescu au pornit de la ideea de a le propune copiilor poveşti ex­pli­cate pe înţelesul lor despre poluare, sustenabilitate, mediu.