Israelienii de la SpeedValue au cumpărat 65% din acţiunile dezvoltatorului român de software Code Agile SRL. Tranzacţia a fost asistată de casa de avocatură Schoenherr

Autor: Ioana Nita 21.07.2023

Compania SpeedValue din Israel, înfiinţată în 2019 şi axată pe furnizarea de soluţii şi servicii pentru transformare digitală, a achiziţionat pachetul majoritar – 65% - din dezvoltatorul român de software Code Agile SRL, care operează sub marca Codegile.

Tranzacţia face parte din strategia agresivă de creştere a SpeedValue, dezvoltatorul român de software fiind a patra companie achiziţionată după WelldoneSoftware şi CodeValue în 2020 şi DevelopSoft (Bulgaria) în 2023. După tranzacţie, Codegile devine CodeValue România, la fel cum DevelopSoft a devenit CodeValue Bulgaria. Tranzacţia dintre SpeedValue şi Codegile a fost asistată de casa de avocatură Schoenherr România. „Cu un număr în creştere de tran­zacţii de fuziuni şi achiziţii în sectorul IT în ultimii ani, companiile româneşti de dezvoltare software şi servicii au continuat să fie atractive pentru investitori“, a declarat Mădălina Neagu, parteneră la Schoenherr, care a condus echipa de consultanţă în această tranzacţie pentru SpeedValue.