Benjamin Turquin, CEO BRD Asigurări de Viaţă: În 2023, se estimează că piaţa asigurărilor de viaţă ataşate creditelor va rămâne stabilă. Această tendinţă se bazează pe o piaţă a creditelor ipotecare rezilientă şi pe nivelul de consum al românilor

Autor: Mircea Nica 25.07.2023

Din cauza condiţiilor de piaţă, randamentele care ar putea fi oferite la asigurările de viaţă cu componentă investiţională au scăzut semnificativ Produsele derivate din fonduri s-au confruntat cu concurenţa depozitelor bancare şi a emisiunilor de titluri de stat În acest context, produsele de asigurări de viaţă cu componentă investiţională au fost rezistente şi stabile în comparaţie cu investiţiile directe în produse de piaţă, consideră Benjamin Turquin, şeful BRD Asigurări de Viaţă.

Piaţa asigurărilor de viaţă ataşate creditelor va rămâne stabilă în 2023, conform estimărilor, după ce anul trecut trendul a fost unul de creştere atât la nivelul asigurărilor de viaţă ataşate creditelor bancare, cât şi al asigurărilor de sănătate de grup, a spus Benjamin Turquin, CEO al BRD Asigurări de Viaţă.

„În 2022, piaţa asigurărilor de viaţă şi-a menţinut tendinţa de creştere pe segmentul asigurărilor de viaţă ataşate creditelor bancare şi al asigurărilor de sănătate de grup. În 2023, se estimează că piaţa asigurărilor de viaţă ataşate creditelor va rămâne stabilă. Această tendinţă se bazează pe o piaţă a creditelor ipotecare rezilientă şi pe nivelul de consum al românilor“, a spus Benjamin Turquin într-un interviu pentru ZF.