Foraj Sonde Videle vrea să distribuie un dividend cu un randament de 6,8% şi să realizeze investiţii de până la 15 mil. euro

Autor: Eduard Ivanovici 28.07.2023

Consiliul de administraţie al companiei de foraj petrolier Foraj Sonde Videle (FOJE) a convocat Adunările Generale Ordinare şi Extraordinare ale Acţionarilor pe 17/18 august 2023, în cadrul cărora acţionarii vor vota repartizarea sub formă de dividende a sumei de 10,2 milioane de lei din alte rezerve constituite din profitul net de anul trecut. Dividendul brut este de 0,9 lei, ceea ce implică un randament potenţial de 6,8% în funcţie de preţul actual de la Bursă. Plata propriu-zisă s-ar realiza pe 29 septembrie 2023, conform unui raport de la BVB. De asemenea, acţionarii vor supune votului „aprobarea achiziţiei unei participaţii majoritare/semnificative la capitalul social al unei/unor companii din ţară sau străinătate, pentru un preţ de achiziţie care nu va depăşi suma de 15.000.000 euro şi/sau înfiinţarea unei/unor companii în care Societatea va deţine un pachet majoritar de participaţii, pentru o investiţie iniţială care nu va depăşi suma de 15.000.000 euro”. Acţiunile Foraj Sonde afişează unul dintre cele mai ridicate randamente de anul acesta de la BVB, plus 113% pe un rulaj de două milioane de lei, la o capitalizare de circa 150 de milioane de lei.

Săptămâna trecută, societatea a anunţat un contract de peste 90 de milioane de euro cu OMV Petrom (SNP) pentru lucrări de foraj pe uscat. Anterior, compania din Videle, judeţul Teleorman a anunţat un contract de 77,9 milioane de dolari cu OMV Petrom, obiectul constând în „servicii de foraj terestru cu o durată statică în cârlig de cel puţin 15 tone metrice pentru platformele de foraj”.