Ce acţiuni mai explodează la BVB: Atelierele CFR Griviţa, acolo unde sunt reparate trenurile CFR, vor să vândă un teren de 30.000 de metri pătraţi în sectorul 1 din Bucureşti, într-o tranzacţie evaluată de ZF la 24 milioane de euro

Autor: Eduard Ivanovici 31.07.2023

Atelierele CFR Griviţa, com­panie cu o istorie de peste o sută de ani, acolo unde 300 de angajaţi repară şi întreţin trenurile companiei de stat CFR, vrea să vândă un teren de 30.000 mp situat în sectorul 1 al Bucureştiului, cea mai fierbinte zonă imobiliară din Capitală, într-o tranzacţie pe care ZF o evaluează la maximum 24 de milioane de euro.

Intenţia societăţii a fost făcută publică vineri dimineaţa la Bursa de Valori Bucureşti sub forma unui convocator al acţionarilor. O primă reacţie a investitorilor s-a reflectat într-o creştere de 28,9% a acţiunilor, pe un rulaj de 261.500 de lei. Cel mai probabil, dinamica acţiunilor ATRD de vineri se datorează faptului că investitorii anticipează că o vânzare de o asemenea valoare ar putea duce la distribuirea unui dividend consistent.

Înainte de deschiderea şedinţei de tranzacţionare din 28 iulie, Consiliul de Administraţie al companiei a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor pe 29 august, dată la care aceştia vor vota vânzarea şi stabilirea preţului minim de vânzare pentru un teren cu suprafaţa de circa 30.000 mp şi o clădire de 17.500 mp, ambele situate pe Calea Griviţei, numărul 359, sectorul 1, Bucureşti. Din convocator reiese că este vorba despre sediul social al companiei.