Sanex, producător de plăci ceramice: „Inflaţia ridicată va continua să afecteze domeniul construcţiilor“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 31.07.2023

Producătorul de plăci ceramice Sanex din Cluj-Napoca, deţinut de grupul austriac Lasselsberger, se aşteaptă în continuare la presiune pentru industria construcţiilor, care se află deja într-o situaţie dificilă de mai multe luni.

„Din estimările noastre, inflaţia ridicată va continua să afecteze domeniul construcţiilor – atât dezvoltatorii, cât şi clienţii finali. Însă noi ne eficientizăm procesele pentru a reduce la maximum cheltuielile operaţionale“, au spus reprezentanţii Sanex ca răspuns în vederea realizării anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie – ediţia 2023.

Una dintre cele mai mari provocări, adaugă ei, atât pentru Sanex, cât şi pentru industrie, o reprezintă impactul costurilor mari de energie, materii prime sau servicii, precum şi capacitatea de absorbţie a acestora de companii şi clienţii finali. Sanex a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 223 de milioane de lei şi a bugetat o creştere de 20% pentru 2023. Profitul de 15,4 milioane de lei de anul trecut ar urma însă să fie succedat de unul de 9,9 milioane de lei în acest an.

Compania a lucrat anul trecut cu un număr mediu de 434 de angajaţi.