Proiect european de 18 mil. euro pentru dotarea cu mobilier şi echipamente IT a 63 de unităţi de învăţământ din Iaşi

Autor: Laurentiu Cotu 31.07.2023

Primăria muncipiului Iaşi a câştigat un proiect european de aproximativ 88,8 mil. lei (18 mil. euro), finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru dotarea cu mobilier şi echipamente IT a 63 de grădiniţe, şcoli, licee şi colegii. Tot prin PNRR, dar pe Componenta 5: Valul Renovării, municipalitatea ieşeană a obţinut o finanţare totală de 129,5 mil. lei (aproximativ 26 mil. euro) pentru reabilitarea termică a 25 clădiri de la 14 unităţi şcolare.

’’Fondurile europene din PNRR, dar şi din Programul Operaţional Regional sunt o oportunitate extraordinară atât pentru educaţie, cât şi pentru reabilitarea termică şi eficientizare energetică a altor clădiri din oraş, construirea de locuinţe pentru tineri, îmbunătăţirea condiţiilor din spitale şi modernizarea în continuare a transportului public ecologic’’, a spus Mihai Chirica, primarul muncipiului Iaşi.

Peste 1 miliard de euro din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă vor fi utilizaţi pentru dotarea a 5.600 de şcoli, grădiniţe, laboratoare de informatică şi de ştiinţe, cabinete şcolare şi ateliere de practică din România.