Primăria Braşov a investit 21,9 mil. lei într-un centru pentru persoane fără adăpost

Autor: Laurentiu Cotu 01.08.2023

Primăria Braşov a finalizat o investiţie de 21,9 mil. lei (4,4 mil. euro), TVA inclus, ce a presupus modernizarea, recompartimentarea şi reabilitarea fostului internat al Colegiului Tehnic Astra, situat lângă sediul Direcţiei de Asistenţă Socială, şi trasformarea acestuia într-un cămin pentru persoane fără adăpost. Lucrările au fost realizate de către asocierea dintre companiile braşovene Har&H şi RomFit Grup. Urmează etapa de intabulare a clădirii, licenţierea serviciilor sociale asigurate de cămin şi deschiderea centrului, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Braşov.

Centrul rezidenţial asigură servicii de cazare pentru o perioadă de maxim doi ani, pentru persoanele fără adăpost care doresc să se reintegreze social şi reprezintă o formă de sprijin temporar. Accesul beneficiarilor la serviciile centrului rezidenţial sunt non-stop.

Centrul de zi are ca principal consilierea şi asistenţa psihologică a persoanelor fără adăpost pentru a-şi reglementa situaţia personală, atât din punctul de vedere al documentelor de identitate, diverselor beneficii sociale la care are dreptul această persoană, cât şi sprijin în găsirea unui loc de muncă.