WDP face a doua mutare de tipul sale-and-lease-back după contractul din 2022 cu Taparo. Dezvoltatorul a cumpărat un depozit de 20.000 mp în Mioveni de la un furnizor pentru industria auto

Autori: Alina-Elena Vasiliu , Roxana Rosu 02.08.2023

♦ Depozitul este ocupat pentru următorii cincisprezece ani de SFC Solutions Automotive România, o companie care produce profiluri de cauciuc pentru industria automotive.

Dezvoltatorul de spaţii industriale şi logistice WDP a cumpărat, în prima jumă­tate a acestui an, un spaţiu în Mioveni, în ca­drul unui contract de tip sale-and-lease-back, prin care vânzătorul a rămas chiriaş în spaţiul care a făcut obiectul tranzacţiei. Pentru această preluare, WDP a plătit 10 milioane de euro, fiind vorba despre un depozit cu o suprafaţă de peste 20.000 de metri pătraţi suprafaţă închiriabilă.

Depozitul este ocupat pentru următorii cincisprezece ani de SFC Solutions Automo­tive România, o companie care produce pro­filuri de cauciuc pentru industria automotive. Spaţiul se află în proximitatea fabricii Dacia Renault, de altfel unul dintre clienţii prin­cipali ai companiei.

SFC Solutions Automotive România, companie cu afaceri de 115 milioane de lei în 2022 şi 267 de angajaţi, are, potrivit platfor­mei Termene.ro, acţionariat francez, fiind de­ţi­nută prin firma SFC Solutions Auto­mo­tive France. Potrivit site-ului de prezentare al grupului, SFC este parte a grupului Ama­neos, deţinut la rândul său de Mutares, un grup cu sediul în Germania.