Anunţ surpriză. După 7 ani, François Bloch pleacă de la conducerea BRD, a treia bancă din piaţă. Îi va lua locul Maria Rousseva

Autor: Claudia Medrega 03.08.2023

François Bloch, care a preluat la sfârşitul anului 2016 conducerea BRD-SocGen, a treia cea mai mare bancă de pe piaţa românească după active, a decis să plece de la şefia băncii româneşti cu capital francez.

„Domnul François Bloch a decis să renunţe la mandatul său de director general, începând cu data de 26 septembrie 2023, pentru a prelua alte responsabilităţi în cadrul Grupului Societe Generale”, a transmis ieri seară banca la Bursa de Valori Bucureşti.

La sfârşitul anului 2020 mandatul lui Bloch în funcţia de director general fusese reînnoit pe o perioadă de 4 ani, adică până la final de 2024. Bloch preluase la final de 2016 conducerea BRD de la Philippe Lhotte. Înainte de a ajunge la BRD-SocGen, François Bloch a fost prim-vicepreşedinte executiv la Rosbank, subsidiara din Rusia a grupului francez Société Générale, unde a lucrat şi Maria Rousseva, desemnată acum ca CEO al BRD în locul lui Bloch.