Constructorul Aedificia Carpaţi, care modernizează cinematograful Favorit din Drumul Taberei şi consolidează Cazinoul din Constanţa, a continuat să reducă numărul de angajaţi şi în 2022

Autor: Alina-Elena Vasiliu 10.08.2023

♦ În această vară, Aedificia Carpaţi a fost desemnată să se ocupe de modernizarea Centrului Cultural Favorit din cartierul Drumul Taberei ♦ Aedificia Carpaţi, alături de firmele Remon Proiect, Profesiona Construct Proiect ARE şi Tehnoinstal, a câştigat şi contractul pentru reabilitatea Cazinoului din Constanţa, lucrare aflată aproape de final.

Cifra de afaceri a continuat şi ea trendul descendent, fiind în scădere cu 10%, până la 52 de milioane de lei, potrivit celor mai recente informaţii publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Reprezentanţii constructorului nu au răspuns solicitării ZF referitoare la evoluţia businessului în 2022 şi planurile pentru 2023.

Compania este deţinută de trei ac­ţio­nari cărora li se alătură un alt grup de acţionari persoane fizice, având cu­mulat 10% din afacere, potrivit plat­for­mei Termene.ro. Referitor la cei trei acţionari care controlează compa­nia, este vorba despre Petre Badea (cu un pachet de 79% din acţiuni), Vasile Ifrim (5%) şi Ştefan-Victor-Şerban Drăgulescu (5%). Petre Badea este şi fondatorul companiei. În această vară, Aedificia Carpaţi a fost desemnată să se ocupe de modernizarea Centrului Cultural Favorit din cartierul Drumul Taberei.

„În sfârşit s-a semnat contractul dintre Primăria Sectorului 6 şi firma de construcţii Aedificia Carpaţi! Mai este un pas. După ce Aedificia Carpaţi va depune o garanţie, se poa­te emite ordinul de începere a lucră­rilor rămase de executat, semnat de către primarul Ciprian Ciucu. Astfel, şantierul îşi va redeschide porţile!“, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook Iniţiativa Favorit, de pe 19 iulie 2023.