Atenţie, şoferi: Mesajul CNAIR în legătură cu achitarea rovinietei şi a peajului

Autor: Alexandru Nanu 10.08.2023

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)  informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi că vineri, între orele 00.05 - 03.00, este posibil ca emiterea rovinietelor şi a peajelor prin SIEGMCR să fie îngreunată/întreruptă, conform unui comunicat recent de pe site-ul instituţiei.

Motivul întreruperii ţine de faptul că se efectuează lucrări de mentenanţă ale sistemului informatic.

De asemnea, şoferii trebuie să aibă grijă şi la introducerea greşită a numerelor de înmatriculare la plata rovinietei sau peajului.

CNAIR le-a atras atenţia, în repetate rânduri, utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi de a verifica cu atenţie datele de identificare ale vehiculelor înainte de achitarea rovinietei/peajului, indiferent de modalitatea aleasă (SMS, în punctele de distribuţie, terminale asistate/neasistate, portaluri sau aplicaţii destinate telefoanelor mobile).

Cele mai des întâlnite erori constatate anul trecut au fost inversarea cifrelor aferente numărului de înmatriculare a vehicululuisau un caracter greşit din combinaţia de trei litere aferentă numărului de înmatriculare.