Exclusiv ZF. Prima tranzacţie făcută cu banii din PNRR: Fondul de investiţii ACP intră în acţionariatul reţelei de imagistică Medicales. „Acum reţeaua are cinci clinici şi sperăm să o dezvoltăm la câteva zeci de unităţi“

Autor: Cristina Roşca 10.08.2023

♦ ACP Group a ridicat cel de-al cincilea fond la finalul anului trecut, strângând deja peste 300 mil. euro dintr-o ţintă de 350 mil. euro ♦ AMC V, cel de-al cincilea fond al ACP Group, a primit 20 de milioane de euro din PNRR, dintr-un buget total de 400 mil. euro dedicat fondurilor de private equity şi venture capital care investesc în România ♦ „Aceasta este prima tranzacţie făcută cu banii din fondul cinci şi este în România“.

Fondul de investiţii ACP Group a intrat în acţionariatul reţelei de clinici medicale de imagis­tică Medicales, care numără cinci unităţi şi care a terminat anul trecut cu afaceri de 14 mil. lei (+12%).

„Ţinta noastră este să accelerăm creşterea compa­ni­ei care are astăzi cinci clinici. Sper să ducem reţeaua la câteva zeci de unităţi, iar pentru asta injectăm masiv capital – atât sub formă de datorie pe termen lung (long term subor­dinated debt), cât şi equity, preluând un pachet minoritar de acţiuni. Antrepre­norii fondatori păstrează controlul busi­nessului“, spune Claudiu Corcodel, parte­ner al ACP Group şi cel care conduce ope­ra­ţiunile fondului pe plan local.