Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi şi-a majorat cu 25% exporturile în primele şase luni din an. Compania a trecut de 315 mil. lei afaceri în S1/2023

Autor: Georgiana Mihalache 15.08.2023

♦ Din totalul cifrei de afaceri de peste 315 mil. lei din primul semestru din 2023, circa 38% vine din activitatea de export ♦ Producătorul român a câştigat recent o nouă licitaţie în Marea Britanie, în valoare de 5 mil. euro, pentru a pune produse fabricate la Iaşi pe piaţa britanică.

Antibiotice Iaşi, cel mai mare producător de medicamente cu capital românesc, continuă raliul la export şi a înregistrat o creştere de 25% pe pieţele externe în primele şase luni din 2023, arată raportul companiei.

Astfel, 119 mil. lei din totalul cifrei de afaceri de 315 mil. lei a fost realizată la export, piaţa din Statele Unite fiind cea care a tras în sus vânzările externe.

Doar în America, Antibiotice Iaşi a vândut medicamente de 18 mil. lei în primele şase luni din an, urmată de piaţa din Vietnam, unde vânzările s-au dublat pânăla 16 mil. lei în S1/2023.

„Antibiotice şi-a consolidat poziţia de furnizor de medicamente destinate spitalelor din regiunea Europei Centrale şi de Est, odată cu adjudecarea unor licitaţii în Ungaria, Serbia, Albania, Lituania şi finalizarea procedurilor de înregistrare a medicamentelor în Bulgaria, Polonia, Italia, Spania şi Germania ce vor asigura creşterea amprentei medicamentelor antiinfecţioase, marca Atb, în Uniunea Europeană“, potrivit datelor oferite de companie.