Antreprenori locali. Producătorul de panificaţie Boromir şi-a dublat profitul în 2022, ajungând la 32 milioane lei

Autor: Mădălina Dediu Panaete 16.08.2023

Boromir Ind, cea mai mare companie din grupul Boromir, controlat de antreprenori locali, a terminat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 514 milioane de lei, în creştere cu circa 11% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. De asemenea, compania şi-a dublat profitul net, la 32 de milioane de lei. Acesta este cel mai înalt nivel al profitului înregistrat de compania din Vâlcea.

Boromir este unul dintre cei mai mari pro­ducători de produse de patiserie şi panificaţie, iar la nivel de grup are platforme de producţie în Râmnicu Vâl­cea, Buzău, Sibiu, Deva şi Slobozia.

Morăritul es­te susţinut de trei mori de grâu, o moară de mălai şi de silozuri de cereale cu o capacitate de 90.000 de tone, conform ulti­me­lor date. Com­pa­nia are o ga­mă largă de pro­duse, de la pâine până la cozonaci şi dulciuri. O al­tă linie de busi­ness esenţială es­te reprezen­ta­tă de produsele dulci de cuptor. De asemenea, grupul Boromir şi-a consolidat poziţia pe segmentele de snacks, de prăjituri, dar şi de produse de gătit acasă.