Hotelul de cinci stele Radisson Blu din Cluj-Napoca, grad de ocupare mediu de 80% în iulie: „Vrem să extindem hotelul cu încă 20 de apartamente şi 3 săli de conferinţe“. În iulie hotelul a avut un grad mediu de 80% iar în săptămâna cu festivalul Untold din august toate camerele au fost ocupate

Autor: Mirabela Tiron 18.08.2023

♦ Compania a obţinut aprobarea planului urbanistic zonal (PUZ) pentru construcţia unui corp nou, alipit hotelului.

Hotelul de cinci stele Radisson Blu din Cluj-Napoca, dez­vol­tat de Winners Park Invest, deschis în iunie anul trecut, are în plan în urmă­torii doi ani extinde­rea cu încă 20 de apar­tamente şi 3 săli de conferinţe, potri­vit oficialilor.

„Gradele de ocu­pare sunt bune, cere­rea pentru cazare şi evenimente este în creştere. Ne gândim să facem extinderea cu un corp nou alipit hote­lului, cu 20 de apar­tamente şi 3 săli noi de con­ferinţe de până în 100 de locuri fiecare. Am obţinut PUZ-ul şi în doi ani avem în vedere acest proiect“, a declarat pentru ZF Nina Moldovan, preşe­dintele boardului Win­ners, compania care adminis­trează hotelul de cinci stele Radisson Blu din Cluj-Napoca, deschis în vara anului trecut.

Radisson Blu este prima unitate de cinci stele sub un brand internaţional din Cluj, iar investiţia totală a ajuns la circa 26 mil. euro. Clădirea în care activează Radisson Blu Cluj este fostul hotel Sport, care a trecut printr-un amplu proces de renovare. Hotelul are 149 de camere de diverse tipuri, de la came­re stan­dard şi superioare până la apartamente.

Proiectul a fost dezvoltat de Winners Park Invest, companie controlată indirect de Horia Ciorcilă. Dezvoltatorul a cumpărat în toamna anului 2018, de la SIF Moldova, hotelul Sport din Cluj, într-o tranzacţie care s-a ridicat la 5,6 milioane de euro.