Liderul Nord Coreean Kim Jong-Un îşi critică propriul guvern acuzându-l de ineficienţă: „În ultimii ani, capacitatea administrativă şi economică a cabinetului Kim Tok Hun a avut şi mai mult de suferit, leneşii stricând toata munca statului”

Autor: Valeriu Dănilă 22.08.2023

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a criticat oficialii de rang înalt pentru răspunsul lor „iresponsabil” la pagubele provocate de inundaţii, spunând că au „stricat” economia naţională, scrie Reuters.

Kim a făcut luni o inspecţie pe coasta de vest după ce apa a distrus un terasament inundând peste 560 de hectare de teren, printre care 270 de hectare de orez.

Acesta a declarat că oficialii „au fost foarte iresponsabili” deoarece şi-au ignorat îndatoriile, Kim Jong-Un atrăgând atenţia asupra faptului că premierul Kim Tok Hun, a inspectat pagubele produse cu „atitudinea unui simplu privitor”.

„În ultimii ani, capacitatea administrativă şi economică a cabinetului Kim Tok Hun a avut şi mai mult de suferit, leneşii stricând toata munca statului”

Vizita de săptămâna aceasta este cea mai recentă dintr-o serie de inspecţii pe care liderul nord-coreean le-a făcut pe terenurile agricole afectate de inundaţii, pe fondul îngrijorărilor în creştere cu privire la criza alimentară din ţară.

Lim Eul-chul, profesor de studii nord-coreene la Universitatea Kyungnam din Coreea de Sud, a declarat că remărcile dure ale lui Kim Jong Un ar putea anunţa o remaniere a cabinetului. De asemenea, arată că economia nu se dezvoltă conform planificării.

„La urma urmei, Kim pare să fie furios pentru că economia naţională nu se îmbunătăţeşte atât de mult pe cât îşi doreşte”.