Industria auto din Europa înregistrează a 12-a lună consecutivă de creşteri ale vânzărilor: Numărul de maşini noi vândute a crescut cu 17%, la peste un milion de vehicule

Autor: Andrei Şerbănescu 30.08.2023

Vânzările de automobile în Europa au înregistrat un avânt puternic în luna iulie, în condiţiile în care cererea tot mai mare de vehicule electrice şi disponibilitatea îmbunătăţită a pieselor de schimb au contribuit la o a 12-a lună consecutivă de creştere, a raportat Bloomberg.

Înmatriculările de maşini noi au crescut cu 17%, la 1,02 milioane de vehicule, a anunţat miercuri Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile. Vânzările de maşini electrice au crescut cu 62%, în timp ce livrările de modele diesel au scăzut cu 9%. Pieţe precum Germania, Franţa şi Spania au înregistrat creşteri de două cifre ale vânzărilor.

Constructorii auto au lucrat la comenzile care s-au acumulat în timpul unei perioade prelungite de probleme de aprovizionare. Acum, când penuria de semiconductori şi de alte componente critice s-a atenuat, viitorul industriei este umbrit de perspectivele de creştere a costurilor de trai şi de împrumut care vor afecta şi mai mult consumatorii.