Mugur Pantaia, managing director HP Inc. România: Există în continuare potenţial de creştere pe plan local. Mizăm pe PC-urile dedicate stilului hibrid de lucru şi pe soluţii de securitate pentru dispozitive. Anul trecut, subsidiara HP Inc. din România a raportat o cifră de afaceri de 536,8 mil. lei (108,8 mil. euro), în creştere cu 29% faţă de 2021

Autor: Ioana Nita 04.09.2023

Gigantul american HP Inc., unul dintre cei mai mari pro­ducători de computere, imprimante şi furnizori ser­vicii de IT din lume, mizea­ză pe modelele sale de PC-uri dedicate stilului hibrid de lucru şi pe soluţii de secu­ritate pentru dispozitive pentru a creşte în continuare pe piaţa din România, în condi­ţiile în care anul trecut subsidiara sa locală a înregistrat o creştere a businessului de aproape 30%, ajungând la afaceri de circa 109 milioane de euro. După perioada de pandemie, în care cererea pentru soluţii şi echipamente IT a explodat, anul trecut a fost în prim-plan stilul hibrid de lucru, iar HP Inc. şi-a adaptat produsele şi serviciile pentru a răspunde acestei necesităţi din piaţă, gigantul american alocând la nivel de grup un buget de 1,6 miliarde de dolari pen­tru dezvoltarea de produse cu tehnologii care să se mu­leze atât pe nevoi prezente, cât şi viitoare.

„Deşi contextul eco­nomic este unul com­plex, există un poten­ţial im­por­tant de creştere şi avem câteva priorităţi pe plan local care să asigure dez­vol­tarea continuă a busi­nessului. Una din­tre ele este valo­rificarea oportu­ni­tă­ţilor de vânzare a PC-urilor proiectate pentru stilul hibrid de muncă. Suntem în continuare atenţi la segmentele de piaţă corporate, en­terprise şi la categoria de echi­pamente şi so­luţii de tip «office printing». De asemenea, vrem să valorificăm oportu­nităţile din sec­torul se­curităţii cibernetice. Se estimează că in­fracţiunile cibernetice vor deveni o pro­blemă anuală de 10,5 tri­lioane de dolari la nivel glo­bal, până în 2025, iar la fiecare patru secunde este des­coperit un nou malware. Altfel spus, soluţiile de securitate cibernetică vor deveni o investiţie mai mult decât necesară pentru organizaţii şi companii, mai ales în contextul în care forţa de muncă vrea flexibilitate“, a de­cla­rat pentru ZF Mugur Pantaia, managing di­rector în cadrul HP Inc. România. El a adăugat că totodată compania este pregăti­tă pentru a furniza produse şi soluţii IT pen­tru orice proiect din mediul privat sau pu­blic susţinut prin fonduri PNRR.