Daniel Ben-Yehuda, şeful hotelului de cinci stele Sheraton din Capitală: „În S1 am avut un grad de ocupare de 60-70%, iulie şi august au fost luni mai slabe, businessul se bazează acum pe evenimentele corporate, şi nu pe leisure.“

Autor: Mirabela Tiron 05.09.2023

„Bucureştiul are nevoie de o agendă cu evenimente de anvergură în fiecare lună, care să atragă străinii, aşa cum se întâmplă în Budapesta.“

Hotelul de cinci stele Sheraton din Capitală, cu 270 de camere, a avut în prima jumătate din acest an un grad mediu de ocupare între 60% şi 70% şi a finalizat cu afaceri în creştere cu peste 10% pe fondul creşterii tarifelor la cazare.

„Primul semestru a fost bun, însă în continuare Bucureştiul este o destinaţie care se bazează pe evenimentele corporate, şi nu pe turişti. Numărul de vizitatori din Israel, principala piaţă, a scăzut pentru că aceştia merg acum în Emirate şi Maroc. Iulie şi august au fost luni mai slabe dată fiind lipsa de evenimente şi de turişti“, a spus pentru ZF Daniel Ben-Yehuda, şeful hotelului de cinci stele Sheraton din Bucureşti.