Metropolitan Life Pensii Private a cumpărat acţiuni One United Properties de 4,2 milioane de lei în iulie

Autor: Liviu Popescu 06.09.2023

Fondul de pensii administrat privat Metropolitan Life Pensii Private, al treilea cel mai mare din România după NN Pensii şi AZT Viitorul Tău, a suplimentat deţinerea pe care o are la dezvoltatorul imobiliar One United Properties prin achiziţia de acţiuni de circa 4,2 mil. lei în iulie, arată datele agregate de ZF.

Astfel Metropolitan Life Pensii Private a cumpărat 4,5 milioane de acţiuni ONE, echivalentul a 25% din rulajul lunar pentru acest emitent, ceea ce la un preţ mediu de tranzacţionare de 0,944 lei pentru luna iulie înseamnă tranzacţii de 4,2 mil. lei.

ZF a calculat valoarea tranzacţiei în funcţie de preţul mediu aferent lunii iulie întrucât aceste tranzacţii nu sunt raportate pe piaţa de capital şi deci este extrem de dificil de identificat o dată şi un preţ anume.

La iulie 2023 Metropolitan Life Pensii Private avea investiţii de 39 mil. lei din ONE, adică o deţinere de 1,1% din compania antreprenorială.

Fondul avea 42 de milioane de acţiuni. One are o capitalizare bursieră de 3,8 mld. lei. În 2023 acţiunile au plus 6%. Potrivit datelor ASF, circa 1,1 milioane de salariaţi români sunt participanţi ai Metropolitan. Fondul are active de 16 mld. lei.