Compania de logistică KLG Europe Logistics a instalat 888 panouri fotovoltaice pe depozitul din Bolintin Deal, judeţul Giurgiu, care vor acoperi aproximativ 40% din energia consumată anual

Autor: Roxana Rosu 06.09.2023

Renovatio Solar, companie din grupul Renovatio, unul dintre principalii jucători în domeniul energiei solare şi al tehnologiei verzi din România, a finalizat recent un proiect fotovoltaic de 400 kWp pentru compania de logistică şi transport KLG Europe Logistics România.

”Proiectul a implicat instalarea unui număr de 888 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate de 400 kWp, care sunt capabile să genereze anual o cantitate de energie electrică estimată la 500 MWh. Aceste panouri au fost amplasate pe depozitul KLG situat în Bolintin Deal, judeţul Giurgiu, acolo unde este şi sediul central al companiei,” a declarat Horaţiu Regneală, CEO al Renovatio Solar.

KLG Europe România oferă servicii de transport rutier, maritim şi aerian, depozitare, servicii cu valoare adăugată, e-fulfillment şi servicii de curierat pentru produsele voluminoase.

”În ultima perioadă, am investit peste 1 milion de euro în digitalizare şi iniţiative sustenabile, considerând că în ambele domenii beneficiile pe care le va înregistra compania sunt evidente: mai multă independenţă în derularea proceselor operaţionale şi reduceri semnificative de costuri. În ceea ce priveşte investiţiile în panouri fotovoltaice, acestea acoperă aproximativ 40% din energia consumată anual şi echivalează cu plantarea a 1.600 de copaci ”, a detaliat Răzvan Marinescu, Managing Director al KLG Europe Logistics România.